Draaiboek thuiswedstrijden met Corona regels

Laatste update: 30-9-2020

Aangezien nog niet alle wedstrijden vanaf januari 2021 definitief gepland zijn, is dit draaiboek voorlopig bedoeld voor de wedstrijden tot 1 januari 2021.

 

Basisregels

 1. Buiten het volleybalveld geldt altijd: houd 1,5m afstand van elkaar,

 2. Was en desinfecteer je handen regelmatig.

 3. Heb jij of een gezinslid (lichte) klachten van verkoudheid, hoesten, niezen etc? Blijf dan thuis en laat je testen. 

 

Algemene regels voor de thuiswedstrijden:

 1. Alle teams (thuis- en uit) komen aangekleed naar de sporthal, er is GEEN mogelijkheid tot omkleden.

 2. Er mogen maximaal 5 personen in de kleedkamer zijn.

 3. Er is GEEN mogelijkheid tot douchen en omkleden na de wedstrijd.

 4. De nooddeuren dienen open te staan tijdens de wedstrijden, dit zorgt voor extra ventilatie. De thuisteams regelen dit.

 5. Supporters zijn helaas nog niet welkom.

 6. Ouders van de uitteams die rijden worden niet beschouwd als supporters, maar als onderdeel van de teambegeleiding. Deze zijn dus wel welkom om de wedstrijd te bekijken. Probeer dit waar kan zoveel mogelijk te beperken en houd tijdens het kijken 1,5 meter afstand van elkaar. 

 7. Spreekkoren zijn niet toegestaan (dus niet roepen / yellen).

 8. De teams die te gast zijn, zijn een kwartier voor de wedstrijd welkom. Dus als bijv. Dinto om 19.00 een wedstrijd heeft, zijn zij 18.45 uur welkom. Het bestuur gaat alle gast verenigingen hierover informeren.

 9. Het bestuur regelt een whiteboard. Op dit whiteboard noteert één van de aanvoerders van de thuisteams op welk veld de teams spelen. Daarnaast staat ook vermeld waar eventuele gast- en thuisteams moeten wachten, als er nog wedstrijden gespeeld worden. 

 

Bijv. Polisport DS1 start 20.30 met een wedstrijd tegen Dinto. Echter, ze kunnen nog niet het veld op want daar wordt nog een wedstrijd gespeeld. 

Op het whiteboard kunnen beide teams zien waar zij tot die tijd kunnen wachten. Denk aan de tribune of de wachtkamer. 

De aanvoerder, zoals eerder genoemd, maakt dit overzicht. We vertrouwen erop dat de aanvoerders de 1.5 m regel serieus nemen en de ruimte binnen de sporthal nuttig weten te besteden. Denk aan de tribune, de wachtkamer en/of de gang. 

 

Regels voor de wedstrijden die starten om 19.00 uur:

 1. Kom aangekleed naar de sporthal.

 2. Zet zoals gewoonlijk het veld op.

 3. Zet de nooddeuren in de sporthal open.

 4. Maak de banken, palen, ballen waarmee je speelt en eventuele andere zaken schoon met de schoonmaakspullen die op de palenkar te vinden zijn. Het bestuur regelt deze spullen en zorgt ervoor dat dit klaar ligt.

 5. Zet disinfectants neer (deze liggen ook op de palenkar) in het scheidsrechtershok en daarbuiten. Zo hebben alle teams (uit en thuis) de mogelijkheid hun handen te desinfecteren.

 6. De scheidsrechters maken hun eigen stoel schoon + nemen eigen fluit en pen mee.

 7. Het bestuur heeft een whiteboard geregeld. Dit whiteboard staat in de aankomsthal. De aanvoerder vult dit whiteboard in, zie algemene regels voor verdere uitleg. Belangrijk is dat de aanvoerders dit onderling met elkaar afspreken en afwisselen.

 8. Als de wedstrijd klaar is, geven de teams elkaar geen hand.

 9. Het thuisteam maakt de palen en de banken schoon.

 10. Verlaat zo snel mogelijk (met de 1.5 m) het veld en ga naar huis of in de kantine. De uit- en thuis teams mogen zich NIET verzamelen in de wachtkamer of de gang. 

 

Opmerking:

Als de wedstrijden van 19.00 gespeeld zijn, staan de teams die om 20.30 moeten spelen klaar om te spelen. Deze teams moeten wachten op de tribune of in de kleedkamer (max. 5 personen) voor zij het veld op mogen. Om die reden mogen er geen supporters komen, de tribune moet leeg blijven voor de wachtende teams, anders is het niet mogelijk de 1.5 m afstand regel na te leven. 

 

Regels voor de wedstrijden die starten om 20.30 uur:

 1. Kom aangekleed naar de sporthal.

 2. Controleer in de aankomsthal het whiteboard; kijk op welk veld je team moet spelen en waar je eventueel met je team moet wachten voor het speelveld vrij is.

 3. Als de wedstrijd klaar is, verlaat je de sporthal. Onthoud; maximaal 5 personen in de wachtkamer.

 4. Het thuisteam ruimt het veld op. Zorg ervoor dat de palen, de ballen en de banken schoongemaakt worden, de schoonmaakspullen zijn de palenkar te vinden.

 5. Zet de schoonmaakspullen weer op de palenkar. 

 6. De scheidsrechter maakt de eigen stoel/spullen schoon.

 7. De nooddeuren moeten weer gesloten worden.

 8. Ruim het whiteboard op.

 

Aanvulling:

Voor iedereen, en het bestuur dus ook, is dit een nieuwe situatie. Afspraken die we vandaag maken kunnen over een maand weer anders zijn. Het kan zijn dat we in de praktijk tegen dingen aanlopen, belangrijk dat we dit met elkaar bespreekbaar maken en jullie dit ons laten weten; vbp.voorzitter@gmail.com.